Φιλοσοφία και εκπαιδευτική κατάρτηση του Ninpo Taijutsu / Ninjutsu

Η ιστορία και η βάσεις των 9 παραδωσιακών σχολών του Ninpo διεξάγοντε και προσαρμόζονται στην αρχαία στρατηγική και τακτική μεθοδολογία των Samurai και των Shinobi / Ninja από την φεουδαρχική Ιαπωνία εώς σήμερα . Έτσι υπάρχουν πολλές ομοιότητες από άλλες ιαπωνικές πολεμικές τέχνες όπως Aikido και Judo και άλλα μοντέρνα μαχητικά συστήματα τα οποία προηλθαν απο το Ninpo Taijutsu.

Οι τεχνικές του Ninpo επικεντρώνονται στην απενεργοποίηση (σπάσιμο) του επιτιθέμενου ώστε να τον βγάλει εκτός μάχης ή να τον παγηδέψει ωστε να μην μπορεί να επιτεθεί ξανά και η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει σκόπιμα θάνατο. Συγκεκριμένα , ωστόσο , το Bujinkan Ninpo Taijutsu είναι κυρίως γνωστό για τη διδασκαλία του:

Taihen Jutsu (τεχνικές αποφυγής και διαφυγής),
Koshijutsu ( σημεία πίεσης , επιθέσεις των μυών / κοινές εξαρθρώσεις)
Koppojutsu (σπάσιμο των οστών)
Jutaijutsu ( ρίψεις , στρευλώσεις , καθηλώσεις  στο εδάφος)
Dakentaijutsu (πολλαπλά χτυπήματα και αντιμετώπιση πολλαπλών αντιπάλων)
Happo Βikenjutsu (εκπαίδευση στα παραδοσιακά όπλα και στα σύγχρονα όπλα)
και το Νinpo τακτικές και στρατηγικές μάχης (Ninjutsu)
Το βάθος της κατάρτισης στο Bujinkan , έχει σχεδιαστεί για να ανοίξει τα μάτια του μαθητή με τις ατελείωτες δυνατότητες και το δυναμικό σε όλες τις καταστάσεις . Οι μαθητές του Bujinkan χρησιμοποιούν το στοιχείο του Shinken Gata (Σκοπός πραγματικής μάχης)  &  την φιλοσοφία του Κyojitsu Tenkan Ho (τακτικές αντιπερισπασμού) για την ρεαλιστική αντιμετώπιση πραγματικών καταστάσεων, την αυτοπροστασίας και την προστασία άλλων.

“Πάνω στη μάχη τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σε μια πραγματική μάχη πρέπει να ξεχάσεις τα πάντα και ο αντίπαλος να μην μπορεί να καταλάβει τι θα κάνεις ή τι γνωρίζεις.” Hatsumi Massaki Soke.

Το Τaijutsu του ninpo είναι ανυπέρβλητο, ασταμάτητο και εμφανές μόνο σε αυτούς που νοιώθουν πραγματικά την σπίθα της θέλησης μέσα τους ώστε να το δούν. Εμφανίζεται πέραν του φυσιολογικού σε καταστάσεις όπου καθιστάται η ανάγκη της επιβίωσης και της συλλογικότητας. Είναι ένα λουλούδι που ανθίζει κάτω από το φως της σκιάς.


"- Soke Masaaki Hatsumi
Budo can never be written down . . . Budo can never be stolen . . . Budo can only be transmitted from master to student, man to man."